Κανόνες Ασφαλείας για το Σπίτι
Το σπίτι είναι από τα μέρη που συνηθίζουμε να θεωρούμε ασφαλές , ακόμα και αν αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Οι κανόνες ασφαλείας σε κάθε σπίτι διαφέρουν και εξαρτώνται από όλα τα μέλη της οικογένειας. Υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλεια του σπιτιού κυρίως όταν συμπεριλαμβάνονται παιδιά και ηλικιωμένοι.
1. Ενεργά Συστήματα Ασφαλείας
Τα συστήματα συναγερμού υπάρχουν ώστε να προειδοποιούν σε περίπτωση εισβολής ή παρέκκλισης από τον κανόνα που έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν. Το κάθε σύστημα συναγερμού είναι διαφορετικό, από την πιο απλή χρήση του , μέχρι και τον σχεδιασμό του για ειδικές και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα συνδέονται με κινητά τηλέφωνα ώστε να ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη και βοηθούν το ώστε να προσδιορίσει το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη η οικία να έχει εγκατεστημένο συναγερμό και να ελέγχεται περιοδικά για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του.
2. Φώτα Ασφαλείας την Νύχτα
Κρατήστε τα φώτα ασφαλείας ενεργοποιημένα την νύχτα. Ο συγκεκριμένος κανόνας ασφαλείας αποσκοπεί στο να αποτρέψει πιθανούς εισβολείς να εισέλθουν στην οικία σας. Το φως αποτρέπει τους εγκληματίες καθώς η πιθανότητα να τους δουν είναι μεγάλη. Επομένως το να υπάρχει ένας κανόνας στην οικία ώστε τα φώτα ασφαλείας να ανάβουν μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ , θα σας καθησυχάσει πως τα πράγματα κυλούν ομαλά είτε είστε στην οικίας σας είτε όχι.
3. Κλειδωμένες Πόρτες
Το να κλειδώσετε τις πόρτες σας ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να υπάρξει διάρρηξη ακόμα και αν μένετε σε μια ασφαλή γειτονιά. Παράλληλα διασφαλίζει πως τα παιδιά δεν θα εξέλθουν της οικίας , χωρίς επίβλεψη. Το σπίτι είναι το μέρος που παρέχει ηρεμία και γαλήνη και κανείς δεν θέλετε να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει.
4. Κλειδωμένα δωμάτια
Οι περισσότεροι από εμάς κλειδώνοντας την κεντρική ή και την οποιαδήποτε βοηθητική είσοδο του σπιτιού, θεωρούμε πως έχουμε ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εισβολής διαρρηκτών. Συχνά ξεχνάμε πως βοηθητικοί χώροι που συνδέονται με το σπίτι, όπως γκαράζ, αποθήκες ή και δωμάτια με ελλιπή ασφάλεια στα παράθυρά τους, μένουν ξεκλείδωτοι με αποτέλεσμα να διατρέχουμε καθημερινό κίνδυνο. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε πως και αυτοί οι χώροι είναι κλειδωμένοι επίσης.
5. Προσωπικές Πληροφορίες
Επίσης σημαντικό είναι να μην δίνουμε σημαντικές προσωπικές πληροφορίες σε φίλους, γνωστούς ή και άτομα μέσω διαδικτύου. Το διαδίκτυο έχει φέρει σημαντική βοήθεια στην καθημερινότητά μας , όμως παράλληλα παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι στο να πέσουμε θύματα παραπλάνησης.